Декілька класичних сніданків можуть бути не найкращим вибором для людей з проблемами серця.
Лікар-гастроентеролог зазначає, що деякі популярні сніданки можуть бути надто "вагомими" та небезпечними для людей із серцевими захворюваннями.
Лікар зазначила, що в раціонах сімей на сніданок можуть бути страви, що не рекомендуються особам, які страждають на серцево-судинні захворювання.
За словами лікаря, багато класичних сніданків, таких як яєчня з беконом чи млинці, не є рекомендованими для людей з підвищеним артеріальним тиском.
За словами фахівця, в зазначених варіантах сніданку спостерігається значний рівень "шкідливого" холестерину, який негативно впливає на стан кровоносних судин та підвищує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань. Водночас, особам, які вже стикаються з проблемами серцевої системи та судин, важливо уважно стежити за якістю свого харчування та дотримуватися певних обмежень у раціоні.
Щоб зберегти здоров'я судин і зменшити ймовірність інфаркту або інсульту, фахівець радить обмежити споживання солі, а також зменшити вживання тваринних жирів, промислових десертів і солодких напоїв.
Лікар підкреслила, що раціон людей, які мають проблеми з серцем, повинен включати овочі, цільнозернові крупи, рибу та птицю. Вона також зазначила, що для зміцнення серцево-судинної системи корисно вживати листову зелень, яблука, горіхи (зокрема волоські), жирну рибу, кисломолочні продукти та ягоди.
Які продукти можна включити до сніданку при гіпертонії та серцевих захворюваннях: