Харчування військових: Міністерство оборони ухвалило нові стандарти калорійності.
Цю інформацію оприлюднило Міністерство оборони, інформує Укрінформ.
Відзначається, що ухвалене рішення стало наслідком аудиту військових підрозділів, в ході якого були виявлені певні недоліки, зокрема факти постачання харчових продуктів з недостатньою калорійністю.
Як зазначив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков, під час війни фізичні та психологічні стреси для військових досягають критичних рівнів. Тому надзвичайно важливо, щоб їжа, яку вони отримують, максимально відповідала їхнім вимогам щодо харчування і енергетичної цінності.
"Визначення конкретних вимог до енергетичної цінності продуктів є не лише питанням стандартів, а й запорукою того, що наші захисники отримають все необхідне для підтримки своєї бойової готовності та фізичного здоров'я", - підкреслив він.
Згідно з прогнозами, закупівельна агенція Міністерства оборони "Державний оператор тилу" планує впровадити ці вимоги в якості доповнення до державних контрактів на придбання продуктів харчування, які вступлять в силу на початку 2025 року.
Раніше енергетичну цінність встановлював сам постачальник під час укладення угоди з ДОТ.
У новому документі "Вимоги до енергетичної цінності окремих харчових продуктів за Каталогом, затвердженим державними стандартами", закріплені сучасні стандарти.
Згідно з інформацією, наданою Укрінформом, Міністерство оборони України, через Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, надіслало запит до Служби безпеки України для проведення перевірки постачальника, який надав неякісні харчові продукти для Збройних сил України.