Карамельні цукерки з горішками: рецепти домашніх ласощів для малюка.
Солодкі карамельні цукерки для дітей можна дуже легко приготувати в домашніх умовах. Вони будуть максимально безпечними і точно кращими за магазинні. Дуже смачно подавати з чаєм або какао.
Ідея приготування смачних карамельних цукерок для дітей опублікована на сторінці відомої української кулінарки Лізи Глінської (lizaglinskaya) в Instagram. Виходить справжній солодкий щербет, який можна нарізати на порції.
1. Наповніть великий сотейник вершками.
2. Ввести мед або глюкозний сироп, вершкове масло, цукор і сіль. Добре перемішати термостійкою лопаткою.
3. Помістіть сотейник на плиту і, не припиняючи помішувати, нагрівайте суміш до досягнення 135 градусів. Використовуйте термометр для контролю температури.
4. Підсмажте горіхи в духовці при температурі 165 градусів, використовуючи верхній та нижній обігрів або лише нижній. Процес смаження займе приблизно 12-13 хвилин.
5. Коли температура маси досягне 135 градусів, зніміть сотейник з вогню і перелийте вміст у чашу міксера.
6. Збивати на низьких обертах протягом 8-10 хвилин, використовуючи насадку у формі пелюстки.
7. Додати обсмажені охолоджені горіхи та перемішати.
8. Обгорнути дощечку харчовою плівкою, поставити на дощечку металеву квадратну форму без дна, розміром 18х18 сантиметрів, бортик всередині змастити вершковим маслом.
9. Викласти горіхову карамельну суміш і рівномірно розподілити її.
10. Поставити щербет в холодильник на стабілізацію на 5-6 годин.
11. Дістати щербер з холодильника, зняти форму, нарізати і куштувати.
На OBOZ.UA ви також маєте можливість ознайомитися з різноманітними рецептами: