Виявлено значні загрози для здоров'я, пов'язані з надмірним споживанням цукру.

Надмірне споживання цукру може негативно позначитися на стані здоров'я різними шляхами.

Для виживання організму потрібен один вид цукру, званий глюкозою. Організм розщеплює вуглеводи на їхню найпростішу форму - глюкозу, яка використовується як основне джерело енергії.

Природні цукри можна знайти в таких продуктах, як фрукти, овочі та молочні вироби. Вживання цих продуктів забезпечує організм необхідними поживними речовинами для вироблення енергії, зазначає Health. На відміну від цього, їжа з додатковим цукром часто має високу калорійність і не містить стільки корисних елементів, як фрукти та овочі.

Американська асоціація кардіології радить обмежити споживання доданого цукру до 6 чайних ложок (25 грамів) на добу для жінок і 9 чайних ложок (38 грамів) для чоловіків.

Надмірне споживання цукру може негативно позначитися на стані здоров'я різними шляхами. По-перше, це хвороби серця. Американська кардіологічна асоціація визнає зв'язок між надлишком цукру і хворобами серця.

Дослідження виявили, що особи, які отримували до 21% своїх калорій із доданого цукру, мали на 38% більшу ймовірність померти від серцево-судинних захворювань у порівнянні з тими, чий раціон складався з 8% калорій, що надходили з доданого цукру.

По-друге, надмірне вживання цукру може спровокувати діабет 2 типу.

Від надлишку цукру страждає і шкіра. Дослідники виявили, що серед майже 25 тис. учасників вживання жирних і солодких напоїв безпосередньо пов'язане з акне.

Велика кількість цукру може призвести до підвищення рівня сечової кислоти в організмі. Це, в свою чергу, може збільшити ймовірність розвитку подагри, яка є болісною формою артриту.

А крім цього страждає і рівень енергії. Надлишок солодкого може позбавити вас енергії. Дані наукового огляду показали, що цукор впливає на настрій, включно з втомою, гнівом, пильністю та депресією.

Вчені встановили, що особи, які споживали цукор, відчували себе більш втомленими та менш зосередженими протягом першої години, порівняно з тими, хто його не вживав, навіть під час інтелектуальних та фізичних навантажень.

Інші дослідження вказують на те, що високий рівень споживання цукру може підвищувати ризик розвитку депресії. У одному з таких досліджень, в якому взяли участь понад 60 тисяч жінок, було встановлено, що у тих, хто вживає найбільшу кількість доданого цукру, ризик виникнення депресивних розладів виявився значно вищим.

Якщо ви прагнете зменшити споживання цукру, варто відмовитися від солодких газованих напоїв. Також слід уважно підходити до вибору солодощів, наприклад, випічки та морозива.

Оцініть свої захоплення за шкалою від 0 до 5, де 0 означає "так собі", а 5 – "не можу обійтись без" улюбленого десерту. Якщо щось не отримує оцінку хоча б 4, швидше за все, ви не будете засмучені, якщо вирішите не купувати це.

Для виявлення непомітних джерел цукру ретельно переглядайте інформацію на етикетках продуктів.

Related posts