Що варто уникати при приготуванні котлет: відповідь приголомшить навіть досвідчених шеф-кухарів.
Під час приготування фаршу для котлет більшість додає в перемелене м'ясо ціле яйце. Але, виявляється, робити так не варто.
Деякі люди переконані, що для приготування котлет необхідно використовувати жовток та білок. Вони стверджують, що без цих інгредієнтів фарш може розпадатися під час смаження, а самі котлети не матимуть належної форми. Інформацію надає ТСН, посилаючись на Контракти.UA.
Насправді ж професіонали стверджують, що білка взагалі не повинно бути у фарші для котлет. Ціле яйце зробить страву надто жорсткою і сухою. Це можна пояснити тим, що і в м'ясі, і в яйцях велика кількість білків, які під час смаження поглинають вологу та згортаються.
Саме з цієї причини до фаршу рекомендується додавати виключно жовток. Таким чином, котлети будуть залишатися соковитими та ніжними, не втрачаючи своєї форми під час приготування на сковороді.
Аналогічно, досвідчені кухарі рекомендують замочувати білий хліб для фаршу не в молоці, а у звичайній воді. І знову ж таки, вся річ у великій кількості білка, який лише шкодить страві.
Не слід вважати, що хліб у м'ясний фарш додають лише з метою зменшення витрат на інгредієнти. Насправді, він є важливою складовою. Хліб робить котлети більш соковитими, ніжними і м'якими. Для приготування фаршу з 1 кг м'яса рекомендується використовувати не менше 250 г білого хліба, попередньо замоченого у воді.
Зверніть увагу: якщо ви готуєте котлети з яловичини або свинини без використання курячого чи індичого фаршу, важливо додати як білок, так і жовток. В іншому випадку, котлети можуть втратити весь сік під час процесу приготування.