У гастрономічному довіднику "Мішлен" вперше був представлений ресторан, що спеціалізується на українській кухні.
Мова йде про заклад харчування Anelya, розташований у Чикаго.
Ресторан української кухні вперше увійшов до рекомендацій найвпливовішого гастрономічного путівника MICHELIN Guide. Як повідомляє Міністерство закордонних справ України, йдеться про ресторан Anelya в Чикаго.
Як розповідають у МЗС, у 2023 році власник ресторану та шеф-кухар Джонні Кларк вперше відвідав Харків, де народилася його бабуся, Анеля Очатинська. Ця подорож надихнула його на відкриття ресторану, названого у її честь, який би просував українську традиційну та сучасну кулінарну традицію у США.
Ресторан, відкритий у жовтні минулого року, спеціалізується на сучасній українській кухні, яка поєднує традицію та сучасні кулінарні стилі. Серед основних страв - борщ, вареники, локшина, полтавські галушки, голубці, банош, пампушки та інші. На десерт можна замовити Київський торт, ряжанку або екзотичний наполеон з кремом з чорного чаю.
У коментарі Chikago Global Джонні Кларк розповів, що вважає свій ресторан "політичною заявою" світу про те, що українська кухня "це не просто російська з родзинкою" - і що вона заслуговує на власну зірку Мішлен.
Гід Мішлен - це авторитетний ресторанний та готельний довідник, що видається компанією Michelin. Гід Мішлен надає рекомендації щодо ресторанів та готелів, а також оцінює їх за допомогою зірок. Цей гід відомий своїм суворим та анонімним процесом оцінки, що робить його одним із найшанованіших та найвпливовіших ресторанних та готельних довідників у світі.
Раніше УНІАН повідомляв про місця, де можна насолодитися найсмачнішими бургерами у світі. За інформацією "Гіда Мішлен з бургерів", титул найкращого бургера 2024 року отримала іспанська мережа ресторанів Hundred Burgers, яка налічує сім закладів: чотири у Валенсії та три в Мадриді. Цей ресторан заслужив визнання завдяки унікальному процесу 120-денного витримування яловичини, що робить її неймовірно ніжною, а також "супергігроскопічному" бекону, який додає страві особливого смаку.