Науковці розвінчали міф щодо ризиків, пов'язаних із повторним кип'ятінням води.
Дослідники поділилися інформацією про те, чи дійсно повторне кип'ятіння води може бути шкідливим для здоров'я. Результати можуть вразити багатьох, оскільки вдалося спростувати поширені міфи, пов'язані з цією практикою очищення води.
Деталі
У процесі кип'ятіння небажані домішки не зникають з парою, а залишаються у воді. Експерти зауважують, що вода з-під крана може бути небезпечною для здоров'я, тому для її очищення рекомендується застосовувати методи, що включають видалення миш’яку, нітратів, фторидів та інших подібних речовин.
Нове наукове дослідження виявило вражаючі результати. З'ясувалося, що у воді з водопроводу міститься небагато шкідливих речовин. Отруєння миш'яком, наприклад, може статися лише за умови, якщо в організм надходить 0,6 мг на 1 кг маси тіла щодня.
Візьмемо середньостатистичну масу людини, саме 75 кг. Тоді кип'ятити доведеться достатньо води, а випити її ще більше, щоб отруїтися.
В кінці своїх досліджень науковці підкреслили, що під час кип'ятіння рівень концентрації зростає, але ризики для здоров'я залишаються мінімальними завдяки низькому рівню небажаних домішок. Водночас експерти зазначили, що дистильовану воду можна без побоювань кип'ятити неодноразово.